Dilluns, 18 de Març de 2019
Divendres, 15 Setembre 2017 18:59

Nacional Catalana: 3 Fases, 4 Grups, una repesca i dos play-offs

Classificar-se pel Grup d'Ascens no assegura la permanència a la categoria Classificar-se pel Grup d'Ascens no assegura la permanència a la categoria Classificar-se pel Grup d'Ascens no assegura la permanència a la categoria

ERNEST GILI (@ernestgica) | Enguany la categoria ha patit una redistribució per mirar de donar-li un major atractiu. Recordem que aquesta és la màxima categoria de l’hoquei català i que està gestionada per la Federació Catalana de Patinatge.

[Equips, dies i horaris de la 1a jornada]

Explicació de les diferents fases de la temporada

El curs 2017/2018 arrenca amb dos grups de 8 equips que disputaran 14 jornades des d’aquest cap de setmana fins el del 15, 16 i 17 de desembre en el marc de la primera fase.

A la segona, els 4 primers de cada grup formaran un nou Grup per l’Ascens enfrontant-se només amb els equips de l’altre grup i mantenint els resultats obtinguts a la primera amb els rivals que ja s’han enfrontat. El mateix passarà amb els 4 últims, en aquest cas formaran el Grup pel Descens. Aquesta fase es viurà del 21 de gener al 18 de març.

Hi haurà repesca per optar a l'ascens i al descens

Els 4 primers del Grup de l’Ascens obtindran el bitllet pel play-off d’ascens i els 4 últims del Grup de Descens pel de descens. La resta jugaran una eliminatòria de repesca. 5è, 6è, 7è i 8è del Grup d’Ascens s’enfrontaran respectivament contra 1r, 2n, 3r i 4t del Grup de Descens a doble partit jugant l’anada a la pista dels equips que busquen eludir el descens i la tornada els que volen ascendir. Els guanyadors disputaran el play-off d’ascens i els perdedors el de descens.

La 3a fase és la dels play-offs. Tots els equips jugaran 3 rondes al millor de tres partits oscil·lant entre els 6 i els 9 partits, segons si les eliminatòries es resolen a dos o tres partits. Apuntar que en cas d’empat els dos primers partits es resoldrien amb una part de 5 minuts sense gol d’or i si perdurés l’empat una tanda de 5 faltes directes. Al 3r partit únicament es disputarà una prorroga i si després del partit perdura l’empat es classificarà per la següent ronda l’equip local, posant en valor la millor posició a la 2a fase.

Escriure un comentari

Últimes notícies